Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Options
View
Go to last post Go to first unread
Offline Vexation  
#1 Posted : 05 October 2017 13:46:03(UTC)
Vexation

Rank: Administration

Reputation:

Medals: GNRL Season Winner: First Place In Overall StandingsOG: No school but old school

Groups: Administrators, OG, Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 220

Thanks: 3 times
Was thanked: 31 time(s) in 21 post(s)

Στα πλαίσια της γενικότερης παρουσίασης του παιχνιδιού, συνεχίζουμε με ένα αρθράκι σχετικά με το Clan Splash.  Δείτε τι μπορείτε να πάρετε και τι πρέπει να περιμένετε από τον αντίπαλο.


Crane

Ίσως η πιο «toolbox» splash επιλογή στο τρέχον περιβάλλον, καθώς έχουν πολλές χρήσιμες κάρτες χωρίς καμία να είναι auto-include.  Σε περίπτωση που παίζετε μπιφτέκια (βλ. παλικάρια με ψηλό military) το Duelist Training είναι ένα φτηνό repeatable bow, το Above Question σας επιτρέπει να επενδύσετε σε φτηνούς χαρακτήρες χωρίς να φοβάστε το Assassinationκ και ο Political Rival είναι απλά ότι καλύτερο για άμυνα ενάντια σε high politics decks και μάλλον πολύ προτιμότερο από το Height of Fashion.  Σε ανίερα decks (Scorpion/Crane) να περιμένετε και το Noble Sacrifice για μαθήματα κολύμβησης για φτωχούς.

Λόγω γενικού καψίματος αμέλησα να αναφέρω και το Admit Defeat, το οποίο αν και ίσως να είναι κάρτα δεύτερης προτεραιότητας σε σχέση με τον Rival, μπορεί να κάνει τους chump-blockers να δακρύσουν. Φοριέται πολύ ωραία σε Dragon Jousting Deck.

 

Crab

Τα καβούρια δεν αγαπάνε πολύ το νερό παραδόξως οπότε δεν θα δείτε πολλά splashes, κυρίως γιατί είναι δύσκολο να ταιριάξουν οι κάρτες τους με το playstyle των υπολοίπων.  Πάλι καλά, γιατί ο Watch Commander είναι πανίσχυρος και αν κάποιος έχει κάνει Crab splash σίγουρα θα τον παίζει 3άδα, οπότε count your honor.  Από τα υπόλοιπα, ίσως το Mountain Does not Fall και το Levy, αλλά έχουν μεγάλο influence cost.  Αργότερα που θα βγούν καλύτερα holdings το rebuild μπορεί να αποκτήσει αξία, σήμερα μάλλον όχι.

Dragon

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι clan θέλετε να κάνετε splash, οι Δράκοι είναι η στάνταρ επιλογή μια και τα Let Go, Mirumotos Fury είναι ίσως από τα καλύτερα αμυντικά action στο παιχνίδι. Πρακτικά μεταξύ των δυο έχετε κλείσει το πακέτο σας, εκτός αν σκοπεύετε να δώστε έμφαση σε μεγάλους χαρακτήρες οπότε μπορείτε να σκεφτείτε και το Tranquility.

Θεωρητικά, υπάρχει στο μενού και ο Togashi Kazue, αλλά προσωπικά τον θεωρώ πολύ ακριβό για να παιχτεί εκτός Dragon.  Άντε ίσως σε κανα Phoenix, αλλά μεταξύ μας καλύτερα 3xGood Omens. Your fate stash will thank you. O Wanderer έχει ένα ενδιαφέρον, αλλά για πω την μαύρη αλήθεια δεν με έχει πείσει το covert.

Lion

Τα λιοντάρια είναι άλλο ένα clan που δεν παίζει καλά με τα άλλα παιδάκια, καθώς οι κάρτες τους είναι στημένες για το δικό τους playstyle και θέλουν στρατιωτική και αριθμητική υπεροχή για να παιχτούν, καθώς και bushi που δεν έχουν όλοι σε αφθονία.  Μπορείτε όμως να τους δείτε να κάνουν παρέα στους Δράκους γιατί το Sashimono το αγαπάνε τα τραίνα, και το Ready for Battle είναι πάντα καλή απάντηση σε ότι αηδία σας παίξει ο αντίπαλος. Το Honored Blade είναι μέτριο, αλλά από τα λίγα πράγματα που δίνουν honor στο βασικό σετ, οπότε αν θέλετε να τραβάτε πολλές καρτούλες ίσως να αξίζει. Τέλος, ο Master of the Spear είναι ακριβός μεν, αλλά μπορεί να κερδίσει εκείνη την τελευταία δύσκολη μάχη – ίσως να τον δείτε 1x για να έρχεται σε κάποιες τράπουλες. Παραπάνω δύσκολο.  Τα υπόλοιπα πιστεύω ότι είναι πολύ conditional για να δώσουν σταθερό value, αλλά αν έχετε διαλέξει Seeker Role και έχετε μόνο 10inf, ίσως αξίζει να ρίξετε μια ματιά.

Unicorn

Ένα επίσης εύκολο splash Clan, μια και το Spyglass είναι καταπληκτικό attachment όσο μαθαίνετε το παιχνίδι (γιατί μπορείτε να biddάρετε χαμηλά και να τραβάτε κάρτες στην μάχη). Επίσης, το Captive Audience μπορεί να είναι “I win” κάρτα στο κατάλληλο deck. Φοριέται είτε σαν 2xSpyglass, 2xCaptive σε Seekers, είτε 3xSpyglass, 2xCaptive, 1xIuchi Wayfinder σε Keepers. Σπάνια μπορεί να κάνει την έκπληξη και τo Favored Mount, αλλά γενικά χλωμό.

Scorpion

Μια και δεν έχουν άλλα Clan shinobi, τις μισές Scorpion κάρτες τις ξεχνάμε. Αν δεν έχουμε ικανό και αναγκαίο αριθμό από Courtiers, ξεχνάμε και τις υπόλοιπες. Αν έχουμε, και έχουμε και dial manipulation μέσα στην μάχη (βλ. Duels) τα μαθήματα κολύμβησης είναι απλά επικό removal, με τα Calling in Favors και Blackmail να έρχονται τρέχοντας από πίσω.  Προσοχή και στα Forged Edicts, Crane/Scorpion μπορεί να παίζει με 6(!) counter cards.

Phoenix

Παρόλο που ελάχιστοι έχουν ικανό και αναγκαίο αριθμό από shujenja για να παίξουν τις περισσότερες κάρτες των Phoenix, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για splashing.  Μόνο και μόνο το Display of Power φτάνει για να προκαλέσει την ίδια μίνι στομαχική παλινδρόμηση που προκαλούσε ο Sezaru με τα 10+ spells.  Στην ζούλα μπορείτε να δείτε και κανα Pacifism, το αγαπημένο attachment του HIda Kisada, και σε συγκεκριμένα Crane  ή Lion decks το Magnificent Kimono. Τα υπόλοιπα μάλλον όταν βγουν περισσότεροι υπηρέτες των Kami, οπότε και το Against the Waves θα δροσίσει πολύ κόσμο.

Edited by user 05 October 2017 19:14:06(UTC)  | Reason: RTF (Read the fucking cards)

Ikoma Gaiden * Lion Clan Bridge Seller * Historian
Offline HidaHayabusa  
#2 Posted : 05 October 2017 15:24:52(UTC)
HidaHayabusa

Rank: Advanced Member

Reputation:

Medals: OldSchool EuroChamp: EuroChampOG: No school but old schoolCrab: We Are the Wall

Groups: OG, Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 28/08/2014(UTC)
Posts: 55

Thanks: 4 times
Was thanked: 9 time(s) in 6 post(s)
Τα καβουράκια splashάρουν υπέροχα σε Scorpions και Dragons. Λόγω Watch Commander στους μεν και Reprieve στους μεν και δε. Αλλά γενικότερα νομίζω οτι τα περισσότερα κενά των decks τα καλύπτουν οι Dragons.
Offline Unless  
#3 Posted : 05 October 2017 19:30:19(UTC)
Unless

Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered, Registered Users, Subscribers
Joined: 05/10/2017(UTC)
Posts: 5

Thanks: 2 times

Οι dragons μου αρεσουν παρα πολυ . Το  Mirumoto's Fury  ειναι κατα τη γνωμη μου ,μεχρι στιγμης ,η καλυτερη αμυντικη καρτα. Και το Let Go ειναι παντα χρησιμο.

Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error